Vestas

Als In-house legal counsel voor Vestas heeft Stijn uitgebreide ervaring opgedaan in talloze onshore windenergieprojecten in Nederland, België, andere Europese en Afrikaanse landen, voornamelijk Zuid-Afrika. Vanaf de vroege stadia van ontwikkeling, aanbesteding, via contracteren, financiering, realisatie en operationele levensduur. Algemeen juridisch advies, onderzoek, opstellen en onderhandelen van contracten, beheer van contracten en geschillenbeslechting.

 • Eneco Wind

  Juridisch adviseur en WTG consultant voor Eneco WOS inzake de ontwikkeling, aanbesteding en het contracteren van offshore windprojecten.

 • Windpark Zeewolde

  Stijn Berg onderhandelde over het WTG-pakket, inclusief de contracten voor levering, transport & installatie, onderhoud en projectfinanciering. Windpark Zeewolde bereikte Financial Close in juni 2020.

  Tijdens de daaropvolgende bouwfase trad Stijn op als Manager Contracts (Civiele Infrastructuur, parkbekabeling, HS onderstation, WTG) en Legal Counsel voor WPZ, tot en met de voltooiing van de realisatie in juli 2022.

  Windpark Zeewolde

 • Windpark Noblesfontein

  Windpark Noblesfontein is gelegen op Farm Noblesfontein in de Noordkaapregio van Zuid-Afrika en bestaat uit 41 Vestas V100-windturbines van elk 1,8 MW, met een totaal geïnstalleerd vermogen van 73,8 MW.

  Windpark Noblesfontein is een van de projecten die in ronde 1 van het Renewable Energy Independent Power Producer Procurement Programme (REIPPPP) door het Zuid-Afrikaanse ministerie van Energie zijn toegekend. De datum van commerciële exploitatie werd bereikt op 11 juli 2014.

  Stijn Berg onderhandelde over belangrijke contracten met betrekking tot de levering, het transport & de installatie en de lange termijn operations & maintenance van de windturbines. Juridisch advies vanaf de pre-bid fase met als resultaat dat het project met succes en volgens plan Financial Close en ten slotte Commercial Operation Date bereikte.

  Noblesfontein